preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

eMatica

CARNet Admin

      

     


   Upisi u srednju školu

Upisi u srednju školu

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vijesti

Uskrsni sajam

Učitelji razredne nastave sa svojim učenicima i njihovim roditeljima organizirali su tradicionalni Uskrsni sajam koji se održao u utorak 11.04. u holu naše škole. Učenici su ukrašavali pisanice, izrađivali privjeske od vune, pekli kolače, radili domaću tjesteninu i mnoge druge prooizvode koji su se prodavali po simboličnim cijenama. Stolove s proizvodima uredile su učiteljice Ksenija Meglić i Paulina Mikolaj Blagus.

   

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Slavković  datum: 17. 4. 2017. 18:32

Sretan Uskrs!

Podsjećamo da proljetni odmor učenika počinje 13. travnja i traje do 21. travnja. Nastava počinje u ponedjeljak, 24. travnja – viši razredi prijepodne, niži poslijepodne.

Dragi učenici, uživajte u zasluženome proljetnom odmoru!

OŠ Strahoninec svima želi sretan Uskrs i svako dobro! 

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Zorčec  datum: 12. 4. 2017. 10:48

Biolozi OŠ Strahoninec pozvani na Državno natjecanje

I ove školske godine biolozi OŠ Strahoninec bili su uspješni u radu. Učenice sedmog razreda, Nadja Novak i Sara Trnovčanec, odlučile su istražiti kako kisele kiše utječu na neke vrste biljaka koje čine naše travnjake. Kako bi stekle pravo sudjelovanja na Županijskom natjecanju, Državno povjerenstvo moralo je odobriti samu temu na kojoj su učenice odlučile raditi te temeljne ciljeve, materijale i metode korištene u istraživanju.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Žerjav  datum: 10. 4. 2017. 12:28

Radionice za vrijeme proljetnih praznika

OŠ Strahoninec organizira zanimljive i razigrane radionice tijekom proljetnog odmora učenika. Pozivaju se učenici da izaberu sebi najbolju te se upišu na nju. U nastavku donosimo detaljnije informacije o radionicama te vremenu njihova održavanja. Uživajte!

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Zorčec  datum: 7. 4. 2017. 11:49

Sajam poslova 26. travnja

Obavještavaju se učenici osmih razreda i njihovi roditelji, kao i ostali zainteresirani, da će se ovogodišnji Sajam poslova održati u sportskoj dvorani Ekonomske i trgovačke škole Čakovec u srijedu, 26. travnja, od 10 do 14 sati. Organizator je Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Čakovec. Preporučujemo posjet Sajmu! 

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Zorčec  datum: 7. 4. 2017. 09:02

Terenska nastava - Kalnik

Učenici predmetne nastave obilježit će Dan planeta Zemlje 26. travnja odlaskom na terensku nastavu na Kalnik. Kalnik je gora smještena u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, veći dio je u Varaždinskoj županiji, a manji u Koprivničko-križevačkoj županiji. Pretežno je pokrivena bjelogoričnom šumom, dok njezin središnji dio krase gole stijene i meta su velikom broju planinara, planinara penjača i izletnika. Cilj terenske nastave je upoznati prirodne ljepote i povijest Kalnika, proširiti  znanje putem kreativnih radionica. Detaljan plan terenske nastave nalazi se pod opširnije.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Mikulić  datum: 7. 4. 2017. 08:58

Osmaši u Vukovaru

Učenici 8. a i 8. b razreda u sklopu projekta koji organizira MZOS posjetili su 24. i 25. ožujka Vukovar. U sklopu dvodnevne terenske nastave učenici su bili upoznati s detaljima Domovinskog rata te prirodnim i kulturnim znamenitostima samoga grada. Prvi dan poslušali su vrlo dojmljiva predavanja "Domovinski rat" i "Bitka za Vukovar" te razgledali Muzej vučedolske golubice i Muzej Domovinskog rata. Drugi dan bio je posvećen memorijalnim lokacijama na širem području grada Vukovara - Memorijalni centar Domovinskog rata, Spomen-dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Spomen-dom Ovčara, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata, Spomen-obilježje Vodotoranj, središnji križ na ušću Vuke u Dunav, vukovarska bolnica i masovna grobnica - Ovčara.
Učenici Nino Škvorc i Tomislav Prunić, kao predstavnici naše Škole, sudjelovali su na Kvizu mira te osvojili odlično drugo mjesto.
Puni dojmova vratili smo se s vrlo edukativne, emotivne i uspješne terenske nastave.

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Mikulić  datum: 30. 3. 2017. 10:48

Čestitka uspješnim učenicima i mentorima

Ravnateljica Škole Jelena Okun, mag. prim. educ., upućuje čestitku ovogodišnjim uspješnim učenicima i mentorima, koju u cijelosti donosimo u nastavku, kao i popis nagrađenih na županijskim natjecanjima te predloženih ili pozvanih na državna.

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Zorčec  datum: 17. 3. 2017. 10:15

Zdravi učitelji- zdrava škola (prezentacija)

Na sjednici Učiteljskog vijeća učitelj Siniša Trajbar prezentirao je novo stečena znanja i iskustvo boravka u Španjolskoj u sklopu našeg Erasmus+ KA1 projekta "Korak do škole budućnosti". Osvrnuo se na tjelesnu aktivnost školske djece, pravilnu prehranu i redovitu tjelovježbu, kako čuvati zdravlje i kako izbjeći "burn-out", problem modernog društva. Pod opširnije pogledajte prezentaciju s dodatnim videozapisima i savjetima za zdrav život. Pratite nas na blogu projekta: http://korakdoskolebuducnosti.blogspot.hr/

Projekt "Korak do škole budućnosti" dio je i eTwinning projekta "Future Schools".

  :: opširnije :: 


objavio: Tea Horvatić  datum: 6. 4. 2017. 18:43

Svjetski dan osoba s Down sindromom

Kako se 21. ožujka obilježava Svjetski dan osoba s Down sindromom učiteljica Paulina Mikulaj Blagus i školska knjižničarka osmislile su blok sat na kojem su učenici pogledali film o integraciji Ivana u njegov razred. Naime, Ivan je dječak koji ima down sindrom i integriran je u redovnu nastavu. Na  satu se čitao i bontončić koji govori o djeci s posebnim potrebama. U znak potpore osobama s down sindromom obukli smo različite čarape.

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Slavković  datum: 23. 3. 2017. 11:30

Šareno proljeće

Na prvi dan proljeća, 21. ožujka, obilježava se Svjetski dan osoba s Down sindromom( WDSD). Navedeni datum je izabran kako bi označio jedinstvenost Downova sindroma u potrostručenju (trisomiji) 21. kromosoma. Ovaj dan nisu propustili obilježiti ni učenici i učitelji razredne nastave Osnovne škole Strahoninec. U znak podrške obukli su različite i šarene čarape te zajedno napravili fotografiju u holu škole. Tim su činom poručili osobama sa sindromom Down da se zalažu za njihova prava i inkluziju te da ih podržavaju u njihovoj borbi.

Toga su dana također dočekali proljeće na zanimljiv način i to radionicama „Pozdrav proljeću“. Učenici su birali jednu od osam radionica prema vlastitom interesu (glazba, crtanje,izrada slikovnica, gluma, ples…) te zajedno s učiteljima osmislili kratak program kojim su se predstavili .Veselo predstavljanje radionica  izmamilo je dječje osmjehe na njihova lica.


  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Slavković  datum: 22. 3. 2017. 12:44

Micro:bitovi i u našoj školi

I naša se škola uključila u projekt STEM revolucije za masovno uvođenje BBC micro:bit tehnologije u hrvatske škole.
BBC micro:bit je zajednički poduhvat tvrtki: BBC, Microsoft, Amazon, Samsung i drugih partnera te je najsuvremenija tehnologija za jednostavnu i atraktivnu poduku u STEM području, ali i drugim područjima kao što su dizajn i umjetnost. Cilj im je bio omogućiti uvođenje programiranja i robotike u što veći broj škola i tako približiti ta područja što većem krugu djece. Radi se o tehnologiji izrazito malih ulaznih barijera za koju je već razvijen bogati edukacijski sadržaj. Početnu edukaciju za korištenje microbitova održala je Udruga MIS.
Učenici informatičke grupe pod vodstvom učiteljice Vesna Mikulić prvi su isprobali nove tehnologije kojom su na prvi "dodir" bili oduševljeni.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Mikulić  datum: 19. 3. 2017. 18:40

Peti sastanak - Erasmus+ KA2

Učiteljica Tamara Vidović početkom ožujka posjetila je Sjevernu Irsku. Peti  sastanak u sklopu međunarodnog projekta Erasmus+ KA2 strateškog partnerstva pod radnim nazivom NUMERACY@ENGLISH održan je u Belfastu u Saint Vincent de Paul Primary School.
Na transnacionalnom sastanku sudjelovali su koordinatori iz svih partnerskih škola: Cinfães - Portugal (koordinator projekta), Kaleti - Latvija, Brodnica - Poljska, Lucca - Italija, Besançon - Francuska, Belfast - Ujedinjeno Kraljevstvo (dvije škole), Valsequillo, Gran Canaria – Španjolska i Strahoninec – Hrvatska...

 

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Mikulić  datum: 17. 3. 2017. 14:16

Akcija "Vukovar živi 365 dana" u našoj školi

Prošlog se tjedna od 6. - 10. 3. 2017., naša Škola priključila humanitarnoj akciji „Vukovar živi 365 dana“ koju je organizirala UDRUGA HRVATSKIH BRANITELJA LIJEČENIH OD PTSP – a iz Solina. Prikupljale su se hrana, higijenske potrepštine, dječja hrana i stvari (pelene, vlažne maramice i dr.) i bezglutenska hrana. Svi učenici i djelatnici Škole dobrovoljno su se priključili akciji  i svima od srca VELIKO HVALA ! Taj mali znak pažnje prema potrebitima, predan je članovima Udruge koji će odvesti hranu u Vukovar. 

tekst pripremila: učiteljica Marija Meštrić

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Mikulić  datum: 17. 3. 2017. 14:12

Igrajmo se jezikom

U sklopu  eTwinning projekta "Igrajmo se jezikom" uključili su se učenici 2.a i 4.a razreda, kao i njihove učiteljice Petra Žganec i Paulina Mikulaj Blagus. Učenici i učiteljice su  kroz različite radionice i igre posvetili više pažnje svom materinjem jeziku. Neke od radionaca su održane i u našoj školskoj knjižnici s knjižničarkom Danijelom Slavković. Igrali smo se i na računalima u programu Tagul i stvarali različite oblike iz riječi, pisali smo na glagoljici, tražili smo parove naseljenih mjesta, slagali smo stihove pjesme Grigora Viteza i još mnogo toga.

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Slavković  datum: 16. 3. 2017. 16:57

Zdravi učitelji- zdrava škola (Erasmus+ KA1)

Učitelj Siniša Trajbar boravio je tjedan dana u Španjolskoj u sklopu KA1 projekta "Korak do škole budućnosti" i u svrhu stručnog usavršavanja na temu "Zdravi učitelji - zdrava škola".

Teme kojima su se nastavnici bavili na tečaju su:

  • Povećavanje fizičke aktivnosti i smanjivanje vremena sjedenja u školske djece
  • Zdravlje i zdrava prehrana
  • Kako spriječiti "burn-out" učitelja

Više pročitajte u nastavku ili na bolgu našega projekta: http://korakdoskolebuducnosti.blogspot.hr/2017/03/zdravi-ucitelji-zdrava-skola.html

  :: opširnije :: 


objavio: Tea Horvatić  datum: 15. 3. 2017. 21:57

Stručno usavršavanje u Španjolskoj

Učitelj TZK, Siniša Trajbar na tečaju tvrtke eduKarjala uči o zdravlju i kako unijeti zdrav život u školu, u sklopu našeg KA1 Erasmus+ projekta "Korak do škole budućnosti". Osim toga u sklopu kulturnih aktivnosti, posjetio je Gibraltar i stekao nova poznanstva za buduće projekte škole. 

Više o aktivnostima našeg projekta i ostale fotografije pogledajte i čitajte na blogu projekta: http://korakdoskolebuducnosti.blogspot.hr/

  :: opširnije :: 


objavio: Tea Horvatić  datum: 10. 3. 2017. 17:07

Izvanučionička nastava

Učenici 2.a i 2.b razreda i njihovi učitelji su u utorak 7. ožujka 2017. godine posjetili Službe za hitne intervencije. Svoju izvanučioničku nastavu započeli su u Javnoj vatrogasnoj postrojbi u Čakovcu gdje su im vatrogasci objasnili postupak javljanja na dojavu, različite načine gašenja požara i pokazali svoja vozila i opremu. Učenje su nastavili u  Zavodu za hitnu medicinu gdje su upoznali liječnike, medicinske sestre i medicinske tehničare koji su im pokazali svoje prostore te ih uveli u postupak primanja hitne pomoći. Posjet su završili u Policijskoj postaji Čakovec. Djelatnici policijske postaje upoznali su ih sa svojim radom i pokazali im svoje prostorije. U njihovoj dvorani učenici su obavili kratak trening pod vodstvom policijskog trenera, a za kraj se družili sa policijskim psom, Bosom, koji je izazvao oduševljenje.

Učenici su uživali u svakoj minuti nastave neprestano upijajući nove informacije, a zahvaljujući ljubaznim djelatnicima Službi dobili su i odgovore na sva svoja pitanja.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Slavković  datum: 9. 3. 2017. 17:29

Novi raspored individualnih primanja Vijest ima dokument u privitku

Zbog promjene rasporeda u predmetnoj nastavi došlo je do promjena u rasporeddu individualnih primanja roditelja u predmetnoj nastavi. Novi raspored možete vidjeti u prilogu ili u izborniku - Primanje roditelja.

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Mikulić  datum: 28. 2. 2017. 11:26

Posjetili smo Muzej Međimurja i bili u CZK-u

Učenici i učitelji 2.a i 2.b razreda u ponedjeljak  27. veljače 2017.  godine posjetili su Muzej Međimurja i tako iz prve ruke naučili ponešto o prošlosti zavičaja i narodnim običajima na prostoru Međimurja. To će im  iskustvo uvelike pomoći u obradi nadolazećih sadržaja o zavičaju iz Prirode i društva. Uživali su obilazeći i promatrajući izložene stare stvari te vrlo pažljivo slušali kustosa Zlatka i njegove zanimljive priče.

Nakon posjeta Muzeju Međimurja pogledali su švedski film „Eva spava negdje drugdje“  u sklopu 5. međunarodne revije filmova za djecu i mlade u Centru za kulturu Čakovec.

Bio je to jedan vrlo zanimljiv i poučan dan u kojem su svi uživali.

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Slavković  datum: 28. 2. 2017. 10:54

Bili smo domaćini LIK-a 2017.

Naša je škola treću godinu za redom bila domaćin Županijskog natjecanja - izložbe učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna Međimurske županije. Na LIK 2017. pristiglo je 185 radova učenika osnovnih škola (kategorija 1A) i dva rada učenika srednjih škola (kategorija 2A) i to na temu "zvučna slika" i "posljednja zagonetka", tehnika fotografija. U Galeriji Scheier izloženo je 134 rada. Radove je procjenjivalo povjerenstvo u sastavu: Marina Mrazović (predsjednica povjerenstva) i članovi Monika Vrtarić-Vuk, Kristina Jančec i Barbara Salaj. Naša učiteljica Likovne kulture, Marina Mrazović, postavila je izložbu, pripremila katalog, a učitelj Aleksandar Rebernik pripremio je kratku, ali slatku priredbu prije otvaranja izložbe. Povjerenstvo je odabralo 10 radova u kategoriji 1A koji se po završetku izložbe upućuju na državnu razinu natjecanja te 2 rada u kategoriji 2A. Među tih 10 radova našla se i naša Franka Bukovec iz 7. razreda koja je ujedno i nagrađena 1. mjestom u županiji (mentorica: Marina Mrazović). Osim Franke, za državno je natjecanje predložen i rad Nikija Novaka iz 7. razreda. Kreativnim učenicima i njihovoj učiteljici držimo palčeve da što bolje uspiju na državnoj razini. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Žerjav  datum: 24. 2. 2017. 17:48

Obavijest osmašima - Graditeljska škola Čakovec

Obavještavaju se učenici osmih razreda, kao i njihovi roditelji, da će se Dani otvorenih vrata u Graditeljskoj školi Čakovec održati u petak, 24. veljače, od 15 do 18 sati, te u subotu, 25. veljače, od 9 do 12 sati.

Zainteresiranima preporučujemo posjet!

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Zorčec  datum: 22. 2. 2017. 12:23

Dan ružičastih majica

Dan ružičastih majica obilježen je i u našoj školi. Učenici 4.a razreda zajedno sa svojom učiteljicom Paulinom Mikulaj Blagus i knjižničarkom Danijelom Slavković održali su niz radionica na temu nenasilja. Počeli su igrom "Pokvareni telefon", nastavljajući sa slaganjem  rečenicama "Nastavi niz !" djeca su igre završila  neobičnim pokretima i aktivnostima. U knjižnici je bilo veselo što se može vidjeti i po slikama.

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Slavković  datum: 22. 2. 2017. 10:29

Uspješni na Županijskom natjecanju iz informatike

U petak, 10. veljače, održano je Županijsko natjecanje iz informatike. Iz naše su se Škole plasirala čak sedmorica učenika te ostvarila odlične rezultate:
Paulo Đukes -  kategorija - algoritmi - logo, 8. razred - 1. mjesto
Leon Katanec -  kategorija - algoritmi - logo,6. razred - 1. mjesto
Fran Krsto Pilić - kategorija - algoritmi - logo, 6. razred - 2. mjesto
Nikola Toplek - kategorija - algoritmi - logo, 6. razred - 3. mjesto
Paulo Đukes  - kategorija - Osnove informatike, 4. mjesto
Matej Meštrić - kategorija - Osnove informatike, 10. mjesto
Goran Ladić - kategorija - algoritmi - 8. razred - udruga MIS - 3. mjesto.

Čestitamo!

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Mikulić  datum: 20. 2. 2017. 11:19

Učenici plasirani na županijska natjecanja

Mnogi naši učenici bili su uspješni na školskim natjecanja te su se uspjeli plasirati i na županijska. U nastavku donosimo njihov popis, čestitamo im, kao i njihovim mentorima, te im i dalje želimo puno znanja i sreće! 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Mikulić  datum: 20. 2. 2017. 11:04

100 dana škole

Udruga „Zvono“ u sklopu eTwinninga već treću godinu provodi  projekt „100 dana škole“. Projekt ima oznaku kvalitete RH, te EU oznaku kvalitete. Ove se godine diljem lijepe naše, kao i u svijetu,  projekt provodio u razdoblju 8. - 15. veljače. Po prvi puta u projektu je sudjelovala i naša škola. U 2.a i 4.a razredu ovih se dana spominjao broj 100. Učenici su zajedno sa svojim razrednicama Petrom Žganec i Paulinom Mikolaj Blagus kroz različite aktivnosti obilježili 100. dan škole.

Učenici 2.a razreda na satu matematiku, a u sklopu obradbe dužine, nacrtali su 100 točaka i pokušali ih povezati sa 100 dužina. Međuprostore su obojali šarenim bojama. Na satu hrvatskog jezika, a u sklopu interpretacije pjesme K. Rožmana  „ Ja hoću biti“  pokušali su napisati 100 zanimanja koje žele biti kad odrastu. U sklopu interpretacije pjesme I. Hut  „Valentinovo u našem gradu “ na 100 šarenih sdrašca napisali su 100 osoba i stvari koje vole.

Učenici 4.a razreda u školskoj su knjižnici istražili i pronašli 100 pisaca, te riješili  100 matematičkih zadataka pisanog množenja. Razgovarali su o štetnosti zloupotrebe droga, alkohola, cigareta i izradili plakat s temom  „100 razloga zašto reći NE ovisnostima“. Izrezali su 100 srca na kojima su napisali „Volim te“ na 100 jezika i napisali poruku prijatelju za 100 dana provedenih zajedno. Na kreativan su način prikazali sebe sa 100 godina.

Svi učenici 2.a i 4.a razreda zajedno su napravili milenijsku fotografiju oblikujući broj 100.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Slavković  datum: 20. 2. 2017. 08:39

Tražili pisce u knjižnici

Učenici 4.a razreda uključili su se u projekt eTwininga "100. dan škole" koji se provodi  u hrvatskim školama, ali i u mnogim školama diljem svijeta. Za potrebe projekta u školskoj su knjižnici pokušali pronaći 100 pisaca. Kroz smijeh i opće zadovoljstvo učenika zadatak je odrađen besprijekorno !

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Slavković  datum: 19. 2. 2017. 17:40

Mjesec sigurnog interneta

Iako je veljača bogata raznolikim aktivnostima i obilježavanjima, u našoj je Školi ona ovu godinu prepoznata i kao Mjesec sigurnog interneta – u skladu s projektom koji provode učiteljica Informatike Vesna Mikulić i pedagoginja Monika Zorčec. Projekt je namijenjen svim učenicima viših razreda, s ciljem osvješćivanja svih prednosti i nedostataka interneta te sigurnog korištenja. U tu svrhu provedena je anketa među učenicima, čiji će se rezultati prezentirati i javno objaviti, provode se radionice na satovima Informatike i satovima razrednih odjela, izrađuju plakati koji se izlažu na panou Škole. Isto tako Škola aktivno surađuje i s Policijskom upravom međimurskom, čiji su djelatnici u četvrtak, 16. veljače, održali radionice u razredima na temu sigurnog interneta i nenasilja.

Vjerujemo da ćemo zajedničkim trudom postići zadani cilj, ili se barem približiti istomu, te da će Mjesec sigurnog interneta prerasti u cijelu godinu savjesnog korištenja svih vrsta informatičkih tehnologija.

Uživali smo u aktivnom radu s našim učenicima te vam u nastavku donosimo nekoliko fotografija našega zajedničkog druženja na satovima.

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Zorčec  datum: 17. 2. 2017. 12:05

3.a u posjetu Skloništu za životinje

Mladi ekolozi te učenici 3 razreda OŠ Strahoninec u petak, 10. veljače 2017. posjetili su Sklonište za životinje Prijatelji u Čakovcu. Tom prigodom donirali su hranu, dekice te plišane igračke za pse koje su učenici skupljali u kutijama postavljenima u holu škole od 6.- 10. veljače. U akciji su se osobito istaknuli Leon Toplek ( 3.a ) koji je donirao 10 kg suhe hrane te Lana Kolarić ( 3.a ) marljivim fotografiranjem u Skloništu.
Ljubazna gospođa, zaposlenica Skloništa, upoznala nas je sa psima, skrbi o njima te zanimljivostima vezanim uz zajednički boravak i život.
Na stranicama Skloništa uz pse istaknute su plemenite poruke, a najprimjerenija za djecu je ova: ˝ Neka današnji dan u tvom životu bude poseban: daruj nekome nešto. Tako rade posebni ljudi u običnim danima. ˝

tekst pripremila: učiteljica Ksenija Meglić


 

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Mikulić  datum: 15. 2. 2017. 17:00

Mladi ekolozi u akciji

 

Mladi ekolozi naše škole provode akciju sakupljanja hrane i dekica za životinje u azilu. U holu škole su postavljene kutije i svaki prilog je dobrodošao !

 

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Slavković  datum: 7. 2. 2017. 08:45

Obavijest roditeljima budućih prvašića

Obavještavaju se roditelji djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole 2017./2018. s područja Strahoninca i Savske Vesi da će se predupis održati u ponedjeljak, 6. veljače, u 18 sati u OŠ-u Strahoninec. Mole se roditelji da dođu u navedeno vrijeme (bez djeteta).

 

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Zorčec  datum: 3. 2. 2017. 09:36

Već pristižu odlični rezultati!

Školska se natjecanja nastavljaju, a polako nam pristižu i izvrsni rezultati naših marljivih učenika. 
Čestitamo ekipi djevojaka na osvojenom 2. mjestu na Županijskom natjecanju u futsalu, održanom 26. siječnja - mentor prof. Siniša Trajbar, kao i sljedećim plasiranim učenicima na Županijsko natjecanje iz informatike: Leon Katanec, Fran Krsto Pilić, Nikola Toplek (Algoritmi, Logo 6), Paulo Đukes (Algoritmi, Logo 8), Paulo Đukes, Matej Meštrić (Osnove informatike) - mentorica svima prof. Vesna Mikulić, te Goran Ladić (Algoritmi, Algoritmi 8) - MIS, mentor Dejan Drabić.

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Zorčec  datum: 27. 1. 2017. 12:42

Školska natjecanja u punom jeku - sretno svima!

Ozbiljne pripreme za nadolazeća školska i županijska natjecanja u punom su jeku. Ovaj se tjedan već održava školska razina iz Geografije i Informatike, i onda sve redom. Ponosni smo što će na školskim natjecanjima sudjelovati puno učenika iz naše Škole, želimo svima znanje i sreću te plasman na županijsku razinu!
Sukladno odluci Učiteljskog vijeća, učenici koji sudjeluju u pojedinom natjecanju taj dan ne moraju doći na nastavu.
Sretno!

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Zorčec  datum: 18. 1. 2017. 12:52

Započeli smo s provedbom KA1 Erasmus+ projekta

Od 3.10.2016. do 2.10.2017. naši će se nastavnici stručno usavršavati u sklopu Erasmus+ KA1 projekta "Korak do škole budućnosti". Projekt se bavi modernizacijom i internacionalizacijom OŠ Strahoninec kroz slanje 7 nastavnika na stručna usavršavanja na strukturirane Erasmus+ tečajeve u Europi.

Za potrebe projekta otvorili smo poseban blog: http://korakdoskolebuducnosti.blogspot.hr/ gdje možete pratiti sve aktivnosti i koristiti dostupne materijale.

Teme projekta su poboljšanje kvalitete škole i priprema za budućnost uz korištenje IKT - nove tehnologije, razvoj digitalnih kompetencija, interkulturne kompetencije i uvođenje zdravog života u školu. Uz to želimo ispuniti potencijale svakog učenika, od onih s posebnim potrebama do onih darovitih, više ih motivirati za učenje i njegovati toleranciju, kreativnost i pozitivne stavove za život u EU zajednici.

Osnovni ciljevi projekta su:

- unapređenje ključnih kompetencija i vještina nastavnika i učenika kroz cjeloživotno učenje

- modernizacija i internacionalizacija škole kroz interkulturalizam

- poboljšanje kvalitete škole, nastave, metoda rada i zdrav život djelatnika i učenika

  :: opširnije :: 


objavio: Tea Horvatić  datum: 3. 10. 2016. 13:35

Office365

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta objavljena je usluga besplatnog korištenja i instalacije alata Office 365 za sve učenike, učitelje i nastavnike hrvatskih osnovnih i srednjih škola. Rezultat je to suradnje Ministarstva s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom CARNet i tvrtkom Microsoft Hrvatska. 
Svim učenicima, učiteljima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola ovime je omogućen besplatan pristup alatima Office 365, koji ostvaruju uz korištenje svog elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr. (isti koristite za pristup e-dnevniku). Osim samog korištenja usluga Office 365 iz oblaka, svakom učeniku, učitelju i nastavniku omogućena je i instalacija alata Office 365 Pro Plus na pet računala i pet mobilnih uređaja (tableta, pametnih telefona).

Korisnici se sa svojim podacima prijavljuju na adresi https://office365.skole.hr i time dobivaju pristup svim Office 365 alatima i aplikacijama. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Mikulić  datum: 2. 3. 2015. 13:53
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 1. 2011.

Ukupno: 541795
Ovaj mjesec: 3694
Ovaj tjedan: 221

Kalendar
« Svibanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi
Tisak

Obrazovanje

Portali

Kazališta
 • HNK
 • Mala scena
 • z/k/m
 • Komedija
 • Trešnja
 • Centar za kulturu Ča...

preskoči na navigaciju