preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

eMatica

CARNet Admin

      

     


   Upisi u srednju školu

Upisi u srednju školu

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vijesti

Javni natječaj za najam sportske dvorane OŠ Strahoninec Vijest ima dokument u privitku

U priloženim dokumentima objavljujemo JAVNI NATJEČAJ za najam školske sportske dvorane OŠ Strahoninec.

Zainteresirani se prijavljuju popunjavanje priloženog OBRASCA PRIJAVE i njegovom dostavom (poštom ili osobnom dostavom) u zatvorenoj omotnici s naznakom "ZA NAJAM DVORANE" na adresu škole do 18. 1. 2019. godine. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Antonović  datum: 10. 1. 2019. 13:17

Početak nastave u drugom polugodištu

Nastava u drugom polugodištu počinje u ponedjeljak, 14. siječnja 2019. godine prema redovitom rasporedu sati. Viši razredi su u prijepodnevnoj smjeni, a niži u poslijepodnevnoj.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Antonović  datum: 10. 1. 2019. 08:52

Otvorenje nove školske sportske dvorane - Općina Strahoninec dobila svoj hram sporta

„Ovim zapisom ostavljamo generacijama iza nas spomen na veliki i dugo očekivani projekt gradnje školske sportske dvorane. Neka ovo polaganje kamena temeljca bude vječni i neizbrisivi trag u povijesti Osnovne škole Strahoninec, Općine Strahoninec i Međimurske županije. Neka sloga i zajedništvo budu i dalje zalog naše budućnosti, na svekoliko zadovoljstvo i ponos budućih generacija.“, riječi su s postavljanja kamena temeljca 25. ožujka 2014. godine.

Danas je svečano otvorena školska sportska dvorana Strahoninec. Odazvali su se brojni gosti koji su željeli s nama podijeliti radost toga posebnog dana. Svečanost otvorenja započela je himnom Republike Hrvatske te pozdravnim govorom ravnateljice Jelene Okun. 

„Osnovna škola Strahoninec slavi veliku obljetnicu, i smatramo ovo najljepšim božićnim darom za sadašnje i buduće generacije naših učenika. Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli da ovu prelijepu priču započnemo, ali i završimo na najljepši mogući način. Stoga posebnu zahvalu upućujem županu Međimurske županije Matiji Posavcu, načelniku Općine Strahoninec Franji Lehkecu, Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Ministarstvu graditeljstva i Ministarstvu regionalnog razvoja“, emotivna je bila u svom obraćanju ravnateljica osnovne škole Strahoninec Jelena Okun. 

Iz perspektive Općinskog vijeća Općine Strahoninec izgradnja školske sportske dvorane je ulaganje u društvo, u djecu i mlade, a ujedno i prilika da se u novo otvorenoj dvorani održi i svečana sjednica. „Današnja svečana sjednica Općinskog vijeća, simboličan je događaj, motiviran realizacijom dugo očekivanog projekta, izgradnje školske sportske dvorane u Strahonincu. Dvorana je cilj koji smo ostvarili angažiranjem različitih razina vlasti, od općinske, preko županijske do ministarstva, ali prije svega zajedništvom i željom naših mještana.“, rekao je predsjednik OV OS Vladimir Lepen. 

U cijeloj svojoj povijesti i danas, osnovna škola Strahoninec predstavlja kulturno, društveno i obrazovno središte općine Strahoninec. 332 učenika, 16 odjela, 44 zaposlenika, eTwinnning škola, obilje izvannastavnih programa, školskih i međunarodnih projekata ponos je svih mještana, a mnoge generacije učenika oblikuje u buduće lidere. „Ostvario se san naših učenika. Ova dvorana je dokaz da zajedno možemo ostvariti velike stvari koje će jamčiti gospodarski, ekonomski, ali i kulturološki uzlet naše ponosne Općine. Također sam siguran da će generacije učenika koje dolaze iskoristiti ovu dvoranu te postizati još bolje sportske rezultate.“, ponosan je bio načelnik općine Strahoninec Franjo Lehkec.

Međimurski župan Matija Posavec, sretan i ponosan istaknuo je „Ovo je veliki dan za Strahoninec i za cijelo Međimurje. Kada imate školu poput OŠ Strahoninec, koja ima 14 europskih oznaka kvalitete, status etwinning škole, školu u kojoj su projekti Erasmusa dio kurikuluma ili školi u kojoj se provodi EU projekt 1,2,3 palim lampicu gdje se radi sa darovitim učenicima, nepravedno je ako takva škola nema svoju dvoranu. Današnja slika govori više od tisuću riječi, zajedničkom sinergijom ostvarili smo san mještana Strahoninca i svih mještana koji će ovu dvoranu koristiti. Svaki osmijeh na licu učenica i učenika, svako zadovoljstvo učiteljica i učitelja, svaki ponos mještana danas ovdje opravdava svaku uloženu kunu u ovu dvoranu koju smo svi zajedno s gospođom Bernardom Topolkom i svima uključenima gradili u protekle 4 godine.“

Ukupna vrijednost izgradnje dvorane je 11. 675.315,37 kuna, od čega je Međimurska županija izdvojila 6.847.680,00 kuna, Općina Strahoninec 3.375.748,79 kuna, Ministarstvo europskih fondova 804.046,00 kuna, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja 647.840,33 kuna. 

„Međimurska županija primjer je odgovornog osnivača škola koji doista brine o obrazovanju, ne samo deklarativno, nego brojnim kvalitetnim projektima. Drago mi je da župan Posavec dijeli i moje stavove da je obrazovanje ključ promjene u našem društvu i da maksimalno ulaže napore da svi zajedno uvedemo u naše škole 21. stoljeće i čestitam Vam na ovoj prekrasnoj dvorani koja će biti mjesto gdje će se stvoriti brojne uspomene.“, rekla je ministrica znanosti i obrazovanja prof.dr.sc. Blaženka Divjak.

Strahoninčanka, predsjednica Školskog odbora ove škole, zastupnica u Hrvatskom saboru Bernarda Topolko nesumnjivo je bila među najponosnijima danas. „Generacije i generacije su završavale osnovnu školu, mijenjali se članovi školskog odbora i Općinskog vijeća, nastavnici odlazili u mirovinu a nažalost neki nisu ni dočekali današnji dan. Ova škola ima vrijedne i marljive učenike, vrijedne i marljive športaše koji su svojim pobjedama pronosili ime škole duž Hrvatske, ovi učenici osvojili su zavidan broj pehara, nadam se da će ova dvorana biti još veći poticaj današnjim učenicima i generacijama koje dolaze. Hvala svima koji su pomogli u ostvarenju sna!“ 

U odličnom blagdanskom kulturno umjetničkom programu sudjelovali Erik Vrbanec u pratnji profesora Aleksandra Rebernika, plesni par Teo Patačko i Stefani Hrman, Orkestar flauta koji čine učenici 4.b razreda, Pjevački zbor općine Strahoninec i školski pjevački zbor.

Blagoslov nove dvorane udijelio je Varaždinski biskup monsinjor Josip Mrzljak u pratnji župnika vlč. Branka Sajkovića. Vrpcu su prerezali Saša Andrašec i Vinko Deban u društvu brojnih učenika škole. Program su vodile učenica 3.razreda Elena Vrtarić i Aleksandra Ličanin.

Nakon otvorenja uslijedio je vatromet i zakuska za sve prisutne. 

U nastavku pogledajte neke fotografije s otvorenja.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Žerjav  datum: 21. 12. 2018. 21:52

Pozivnica svima!

Osnovna škola Strahoninec poziva Vas
da svojim prisustvom uveličate otvorenje naše novoizgrađene školske sportske dvorane.  

Svečani program započinje u 17 sati
u petak 21. prosinca 2018.

Radujemo se Vašem dolasku!

Mole se poštovani uzvanici da se na parkiraju ispred i oko škole. Hvala.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Žerjav  datum: 19. 12. 2018. 11:40

Božićni sajam

Dana 14. prosinca u OŠ Strahoninec održao se Božićni sajam. Učitelji, učenici i njihovi roditelji pripremali su proizvode za sajam, pekli muffine ili donosili donacije za tombolu i čajanku. Prije sajma svi su pozvani mogli kupiti bonove pomoću kojih su onda kupovali proizvode, a sve donacije skupljale su se za projekt „Škola za sebe“ u kojem pomažemo učenicima slabijeg imovinskog statusa i onima kojima je pomoć potrebna u našoj školi. Sajam je trajao od 11 do 12 sati za za niže razrede, a za više od 12 do 13 sati. Svaki razred predmetne nastave bio je zadužen za nešto. Bilo je svega: tombole, prodaje pommes fritesa kojeg je pripremala naša kuharica, muffina koje su pekli učenici s roditeljima, čajeva i fotografiranje kod naše foto grupe. Dok su neki ispijali čaj uz božićnu glazbu, drugi su čekali u redu za pommes frites ili se sladili muffinima. „Tombola je bila najpopularnija, ali ubrzo je ponestalo svega! Nama se najviše svidio ugođaj i osmjesi koji su stvarali učenici i njihovi roditelji“ – kažu učenice iz 6. razreda. Hvala svima na odazivu i pomoći za dobre svrhe!

 

U nastavku pogledajte fotografije:

  :: opširnije :: 


objavio: Tea Horvatić  datum: 14. 12. 2018. 16:58

VEČER MATEMATIKE U OŠ STRAHONINEC

U našoj školi je, 6. prosinca 2018., šesti put održana Večer matematike. Organizator je Hrvatsko matematičko društvo uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. U realizaciji su sudjelovali učitelji razredne nastave i učiteljice matematike viših razreda.
Večer matematike je zamišljena kao skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava prema matematici te je njen cilj popularizirati matematiku. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.
I ove godine odazvao se velik broj učenika i roditelja koji su se htjeli igrati, družiti, ponečeg se prisjetiti, a ponešto i naučiti. Ukupno je sudjelovalo 138 učenika, 106 roditelja i 9 učitelja.

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali!

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Mikulić  datum: 14. 12. 2018. 16:16

Prvi na Kvizu mira u Vukovaru

Učenici osmih razreda u sklopu projekta koji organizira Ministarstvo znanosti i obrazovanja posjetili su 10. i 11. prosinca 2018. grad-heroj Vukovar. U sklopu izuzetno dobro organizirane dvodnevne terenske nastave učenici su upoznati s detaljima Domovinskog rata, bitke za Vukovar te prirodnim i kulturnim znamenitostima samoga grada. Prvi su dan slušali predavanja "Domovinski rat" i "Bitka za Vukovar" te su u večernjim satima posjetili centar grada i znamenitosti uz Dunav. Opustili su se uz glazbu u plovećem disko-klubu „Rich“ na Dunavskoj šetnici, na brodu. Drugi dan bio je posvećen memorijalnim lokacijama na širem području grada Vukovara - Memorijalni centar Domovinskog rata, Spomen-dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Spomen-dom Ovčara, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata, Spomen-obilježje Vodotoranj, središnji križ na ušću Vuke u Dunav, vukovarska bolnica i masovna grobnica - Ovčara.

Učenici Leon Katanec i Petar Novak, kao predstavnici naše Škole, sudjelovali su na Kvizu mira te osvojili prvo mjesto! Do posljednjeg, 20. pitanja vodila je škola iz Zagreba, a naši su dečki izjednačili na tome pitanju i tako izborili finale. U tijesnoj borbi na ispadanje s velikom zagrebačkom školom, tek su s 5. pitanjem uspjeli pobijediti. Bilo je zaista napeto i uzbudljivo. Navijali smo iz petnih žila i s ponosom primili priznanje za 1. mjesto.

Puni dojmova vratili smo se s vrlo edukativne, emotivne i uspješne terenske nastave.

U nastavku pogledajte fotografije s terenske nastave.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Žerjav  datum: 12. 12. 2018. 10:33

Darivali smo mještane i sudjelovali na svečanosti u Maloj Subotici

Ovogodišnja okosnica projekta Mjeseca borbe protiv ovisnosti bila je edukacija naših mještana. Za njih smo izradili prigodne poklone s pozitivnim porukama te ih u utorak dijelili ispred trgovina u Strahonincu i Savskoj Vesi. Odaziv je bio odličan, kao i reakcije mještana, kojima smo ukratko ispričali što smo mi to i zašto radili, te im zaželjeli svako dobro u nadolazećim blagdanima. 
U ponedjeljak, 10. prosinca, prisustvovali smo i završnoj svečanosti projekta u Maloj Subotici. U tamošnjem Domu kulture upriličena je izložba radova svih međimurskih škola, održano kraće predavanje s temom ovisnosti o internetu, a dobro smo se i zabavili uz tinejdžersku predstavu u izvedbi Teatra „Tirena“.
Time smo zaokružili ovogodišnji Mjesec borbe protiv ovisnosti, a uskoro nam slijedi još jedan, a to je Mjesec sigurnog interneta u veljači, te se već sada veselimo nadolazećim aktivnostima. Napomenimo i da su u darivanju mještana sudjelovali Klara Ferlin, Roko Kregar, Jana Conjar i Leon Žarković, a u Maloj Subotici bili su Frida Horvat, Stjepan Sačer, Roko Kregar i Luna Marija Novak. Sve aktivnosti vodila je pedagoginja Monika Zorčec.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Zorčec  datum: 11. 12. 2018. 14:34

Uskoro otvorenje školske sportske dvorane!

Otvorenje školske sportske dvorane sve je bliže. U Međimurskoj županiji potpisan je Sporazum o kapitalnoj donaciji namijenjenoj završetku izgradnje školske sportske dvorane i okoliša Osnovne škole Strahoninec te izvođenju radova na izgradnji pristupne ceste. Sporazum su potpisali načelnik Općine Franjo Lehkec i župan Međimurske županije Matija Posavec, uz nazočnost zamjenika načelnika Josipa Šipeka, ravnateljice Osnovne škole Strahoninec Jelene Okun i voditeljice Odsjeka za proračun i financije Međimurske županije Tatjane Horvat.

Ovaj dugoočekivani događaj za našu Školu i Općinu Strahoninec najavljen je za petak, 21. prosinca. Pripreme su u punom jeku i svi se veselimo najavljenom otvorenju. O svim detaljima što se tiče same svečanosti pravovremeno ćemo vas obavijestiti, kako bismo zajedno uveličali ovaj veliki i važni događaj.

Više detalja na https://bit.ly/2Q6Jb9y

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Mikulić  datum: 10. 12. 2018. 17:53

"Dabar" i u našoj školi

Ove je godine naša škola prvi puta sudjelovala na natjecanju Dabar. Uključeni su bili učenici  5. i 6. razreda. Natjecanje je održano u sustavu Loomen (online natjecanje), pod vodstvom učiteljice informatike Vesne Mikulić i suradnju učiteljica matematike Anje Matić i Branke Šeparović Golubić. Dabar je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima, nastavnicima i učenicima, ali i u široj javnosti. Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka koje su napisali stručnjaci iz pedesetak zemalja. Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga „Suradnici u učenju“, uz podršku Hrvatskog saveza informatičara i Visokog učilišta Algebra te CARNeta. Natjecanje podržava i Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Svake se godine objavljuje lista sa deset posto najuspješnijih učenika, a ove godine tu su se našli i naši učenici: Lea Tomašić, 5.a, Hana Đukes,6.a, Veronika Martinčević, 6.a i David Šlezak, 6.b.

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Mikulić  datum: 10. 12. 2018. 17:34

3...2...1... Božić !!!

U petak 30.11.2018. godine u OŠ Strahoninec održan je književni susret za sve učenike od 1. - 4. razreda. Spisateljica Kristina Štebih čitala je ulomke iz svoje nove slikovnice dok je učiteljica Lana Hohnjec djecu animirala prekrasnim ilustracijama. 

Zajedničkim radom nastala je  slikovnica "3...2...1... Božić !!!" koja je predstavljena našim učenicima baš za nadolazeće dane koji su pred nama.

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Slavković  datum: 30. 11. 2018. 12:11

Pjesma Eve Marciuš u Kajkavskom kolendaru 2019.

Naša učenica Eva Marciuš, iako sad već srednjoškolka u Gimnaziji Josipa Slavenskog, još uvijek žanje uspjehe iz osnovne škole.
S autorskom pjesmom "Ljudi", proljetos je osvojila 1. mjesto na književnom natječaju Matice hrvatske Ogranka Čakovec na kajkavskom jeziku, a s time i zaslužila objavu u ovogodišnjem izdanju Kajkavskog kolendara.
Prisustvovala je promociji u petak, 23.11.2018., s mentoricom Anom Horvat.
Svoj spisateljski talent nastavlja nadograđivati i u srednjoj školi pod mentorstvom profesora Ivana Pranjića koji je, zanimljivo je spomenuti, bio mentor i njezinoj mentorici iz osnovne škole.
Našoj gimnazijalki, spisateljici, glumici - mladoj umjetnici - želimo puno sreće i uspjeha i ubuduće.
  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Mikulić  datum: 27. 11. 2018. 17:21

Muzeologajnica

Učenici 2.a razreda, s razrednicom Anom Horvat, sudjeluju u projektu Muzeja Međimurja Čakovec, Muzeologajnica. Danas su prisustvovali prvom predavanju i kreativnoj radionici - Život obitelji u dvorcu.
Povezano s kulturom stanovanja u nastavi Prirode i društva, učenici trećeg razreda Gimnazije Josipa Slavenskog, u sklopu fakultativne nastave Zavičajne povijesti, upoznali su mališane sa svakodnevnim obiteljskim životom u dvorcu kroz četiri kategorije: stanovanje, prehrana, odijevanje i društveni život.
Kreativnom radionicom, djeca su glumom, stvaralačkim zadacima, istraživanjem i likovnim izrazom usporedila nekadašnji život s današnjicom. Pritom su uživali te na zabavan način zagrebli u bogatu povijest našeg kraja.
  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Mikulić  datum: 27. 11. 2018. 17:15

S puno planova u Mjesec borbe protiv ovisnosti!

Pripreme za svečano obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti u punom su zamahu – izrađuju se prigodne medalje, ukrašene kuverte, straničnici, a sve će njih krasiti poruke naših učenika kojima oni žele upozoriti na sve nedaće ovisnosti te naglasiti promicanje zdravog i sretnijeg načina života kao glavne niti vodilje svakog čovjeka. Ovu smo godinu u sve navedeno aktivnije uključili šeste i sedme razrede te Vijeće učenika, uz vodstvo pedagoginje Monike Zorčec. Nakon svih izvršenih aktivnosti prigodne ćemo materijale dijeliti našim mještanima, kako bismo u cjelokupan projekt uključili i lokalnu zajednicu. Prisustvovat ćemo i svečanoj završnici, čiji je ovogodišnji domaćin OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica.

Planova je puno, polako i sigurno se realiziraju, a o svemu ćemo vas i dalje pravovremeno obavještavati.


Dotad dio kreativne atmosfere pogledajte na našim fotografijama.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Zorčec  datum: 20. 11. 2018. 15:44

Školsko partnerstvo OUR HERITAGE IS OUR TREASURE

logo projekta

Osnovna škola Strahoninec ove školske godine krenula je u novi međunarodni projekt Erasmus+ pod radnim nazivom OUR HERITAGE IS OUR TREASURE.  

Učiteljica engleskog jezika OŠ Strahoninec, Tamara Vidović, glavni je koordinator ovog dvogodišnjeg školskog partnerstva u kojem sudjeluje sveukupno šest škola diljem Europske unije:

  • Osnovna škola Strahoninec, Hrvatska (glavni koordinator)
  • Istituto Comprensivo Lucca 6,  Lucca, Italija
  • Agrupamento de Escolas General Serpa Pinto de Cinfães, Portugal
  • Colegio de Educacion Infantil y Primaria Valsequillo  Valsequillo, Gran Canaria, Španjolska
  • Dimotiko Scholeio Anaritas  Paphos, Cipar
  • Dimotiko Scoleio Pastidas, Rodos, Grčka
  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Vidović  datum: 19. 11. 2018. 17:18

Projekt "Ruksak"

Školski ruksaci i torbe koje smo skupljali u mjesecu svibnju, sretno su stigli u Benin i podjeljeni su u tri škole.
U sklopu projekta Ruksak poslali smo djeci u školama u Beninu ruksake s osnovnim školskim potrepštinama kao što su olovke, pernice, bilježnice i slično. Učenici od 1. do 8. razreda uz podršku roditelja zajedno su sakupili 115 ruksaka.
Vizija ovog projekta je da svi oni koji imaju više nego što im je potrebno podijele to s onima kojima nedostaju i najnužnije stvari, a uz pomoć naše škole uspjeli smo to ostvariti. 
Cijeli izvještaj pogledajte pod opširnije ....

 

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Mikulić  datum: 19. 11. 2018. 09:14

Job shadowing u Španjolskoj školi

Učiteljica engleskog jezika, Tea Horvatić, boravi u Španjolskoj u školi Valsequillo gdje radi na satovima engleskog jezika. Kroz videokonferenciju, naši učenici 5.b su se vidjeli s učiteljicom, a učenicima u Španjolskoj su postavljali pitanja na engleskom i vježbali komunikaciju na engleskom.

Osim toga, učiteljica je održala prezentacije o Hrvatskoj i o našoj školi na satovima engleskog jezika u 5. i 6. razredima u Valsequillo.

Više pročitajte na blogu projekta: https://korakdoskolebuducnosti.blogspot.com/2018/11/sat-engleskog-jezika-o-hrvatskoj.html

Pogledajte fotografije u nastavku:

  :: opširnije :: 


objavio: Tea Horvatić  datum: 16. 11. 2018. 11:04

Domaćini Erasmus+KA2 projekta

Erasmus+ najveći je program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport te obuhvaća razdoblje od 2014. do 2020. godine. Usmjeren je jačanju znanja i vještina te zapošljivosti europskih građana kao i unaprjeđenju obrazovanja, osposobljavanja te rada u području mladih i sporta. 

Od 5. do 9. studenog, Osnovna škola Strahoninec bila je domaćin europskim partnerima ERASMUS+ KA2 projekta Let's cross the boundaires of primary education together.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Mikulić  datum: 14. 11. 2018. 08:55

Književni susret

U utorak 13.11.2018. godine bili smo u gradskoj knjižnici Nikola Zrinski Čakovec gdje se održao književni susret za učenike viših razreda. Književnica i glumica Vlasta Golub predstavila se publici svojim zanimljivim knjigama; "O ljubavi, spletkama i svemu pomalo" "Eva, mala žena". Romani govore o problemima adolescenata te ponešto o ljubavi i svakodnevnim stvarima  s kojima se susreću.

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Slavković  datum: 13. 11. 2018. 14:37

Posjet Hrvatskoga robotičkog saveza i - rasplesanog robota!

Naša Škola jedna je od nekolicine škola koju sudjeluje u projektu "Code Kids Croatia 2018" - projekta koji se provodi u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom i Školskom knjigom, a pod izravnim pokroviteljstvom Google-aU sklopu projekta njihovi su stručnjaci Željko Krnjaić i Janko Radigović iz Hrvastkog robotičkog saveza te učiteljica informatike Vesna Mikulić održali zanimljivu radionicu učenicima Informatičke grupe. Najveću je pažnju privukao rasplesani robot, koji je bio predstavljen u motivacijskom dijelu sata, za koji su se učenici odmah zainteresirali i imali puno znatiželjnih pitanja. Nakon toga održana je radionica Scratcha, u kojoj su učenici kreirali vlastite animacije i igrice te usavršavali svoje digitalne vještine . Upoznali smo i RaspberryPi računala, koja smo dobili na dar, a proučavat ćemo ih na sljedećim satovima. 
Ova se radionica pokazala izuzetno zanimljivom učenicima, koji uvijek vole saznati i naučiti nešto novo i kreativno, stoga zahvaljujemo Savezu na dolasku u našu Školu i veselimo se i budućoj suradnji!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Mikulić  datum: 11. 11. 2018. 17:04

Natjecanje u čitanju naglas

U četvrtak 8.11. 2018. održano je Županijsko natjecanje u čitanju naglas u Knjižnici Nikola Zrinski Čakovec. Našu školu u mlađoj kategoriji predstavljala je Elena Vrtarić koja je čitala ulomak iz romana "Ljubavne muke jednog Luke" spisateljice Ivanke Borovac dok je predstavnica za stariju kategoriju bila  Luna Marija Novak  s knjigom "Kneja" Lidije Bajuk.

Obje su osvojile drugo mjesto i dobile besplatnu članarinu za knjižnicu "Nikola Zrinski" Čakovec na godinu dana. 

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Slavković  datum: 9. 11. 2018. 08:45

Stručno usavršavanje u Španjolskoj

Učiteljica Tea Horvatić, ujedno i koordinatorica Erasmus+ KA1 projekta "STEP" trenutno boravi u Španjolskoj, na stručnom usavršavanju na otoku Tenerife. Tema edukacije je o izradi web platforme za e-učenje i izradi web stranica. Na tečaju su učitelji iz Poljske, Belgije, Njemačke, Latvije, Grčke, Češke, Rumunjske i Hrvatske. Jedan od ciljeva našeg projekta jest uspostava web platforme za formalno i neformalno učenje kako bismo mogli olakšati proces učenja našim učenicima, a gradivo dostupno na webu. Također, platforma će omogućiti i stručno usavršavanje učiteljima u online obliku.

Učiteljica Tea svaki dan piše blog koji možete pratiti ovdje: https://korakdoskolebuducnosti.blogspot.com/2018/11/2-dan-tecaja-tenerife.html

i objavljuje fotografije i članke na Facebook stranici projekta: https://www.facebook.com/erasmusKA1strahoninec

Svim učiteljima, učenicima i djelatnicima škole šaljem lijep pozdrav s Tenerifa!

  :: opširnije :: 


objavio: Tea Horvatić  datum: 6. 11. 2018. 09:58

Mjesec hrvatske knjige (15.10.-15.11.)

Ovogodišnja je manifestacija posvećena kulturnoj baštini. Glavna je tema Baš baština, a moto (U)čitaj nasljeđe! Uz to, glavni je motiv glagoljica kao posebnost hrvatske baštine, nacionalnog i kulturnog identiteta. Tako su učenici naše škole sudjelovali na radionicama u sklopu Mjeseca knjige gdje im je pročitana bajkovita priča Vodenica od poznate hrvatske pjesnikinje Lidije Bajuk.

 

 
  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Slavković  datum: 31. 10. 2018. 08:41

Julija i Romeo u Strahonincu

Članice i članovi Dječjeg gradskog kazališta Čakovec s voditeljem Dejanom Buvačom, počastili su učenike razredne nastave predstavom Julija i Romeo. Prošle godine su nam se predstavili predstavom Štrumpfovi pomažu Djedu Mrazu, a ove godine najpoznatija ljubavna priča svih vremena, priređena prema tekstu Branka Miličevića - Kockice, a u režiji Dejana Buvača, zasjala na pozornici Doma kulture Općine Strahoninec.

Raskošnom scenom, interakcijom i suradnjom publike i glumaca, atraktivnim songovima, humorom i veseljem, mladi su kazalištarci oduševili sve prisutne svojom izvedbom.

Zahvaljijemo domaćinima, Općini Strahoninec na ustupljenom prostoru, a gostima, Dječjem gradskom kazalištu, na vrhunskoj izvedbi na daskama koje život znače.   

                                                                                        

 

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Slavković  datum: 29. 10. 2018. 08:25

I ove godine "CODE WEEK"

I ove godine u našoj školi obilježen je „Code Week“ - tjedan programiranja - inicijativa pokrenuta 2013. godine od strane Young Advisors for the Digital Agenda. Cilj je inicijative pokazati kako programiranjem realizirati vlastite ideje, povećati vidljivost programiranja i okupiti motivirane osobe u cilju zajedničkog učenja. Svatko može organizirati događanje povezano s Tjednom programiranja (škole, neprofitne organizacije, poduzeća, knjižnice, programerski klubovi) i uvrstiti ga na zemljovid na web-stranici codeweek.eu.

Naša škola bila je zastupljena sa čak tri događaja:  standardno - na satovima informatike te na satovima engleskog i njemačkog jezika.

Na satovima informatike u tjednu programiranja sudjelovali su učenici 5. i 6. razreda te informatičke grupe. Događaj je zabilježen pod nazivom Code Week 3x - programiranje microBitom, programiranje u programskom jeziku Logo i Scrachu-u.

Na satovima njemačkog jezika učenici su koristili Schrach na njemačkom jeziku, a na radionicama engleskog jezika učenici su logičko razmišljanje uvježbavali putem popularnih Ozobota te Code.org.

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Mikulić  datum: 24. 10. 2018. 19:27

38. smotra dječjeg kajkavskog pjesništva Sv. Ivan Zelina

Već treću godinu zaredom učenici naše škole sudjeluju na zelinskoj smotri. Ove je godine zadovoljstvo i veselje pripalo Ciari Danilović iz 7.b razreda s mentoricom Anom Horvat.
Između više od 450 pristiglih radova, Ciarina je pjesma "Ljudi" uvrštena u zbornik radova te ju je i interpretirala.
U nastavku možete pročitati Ciarinu pjesmu i pogledati malu galeriju fotografija.

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Mikulić  datum: 23. 10. 2018. 08:56

Natječaj za prijem u radni odnos Vijest ima dokument u privitku

U priloženom dokumentu objavljujemo tekst natječaja za zapošljavanje učitelja razredne nastave.

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Antonović  datum: 22. 10. 2018. 14:55

Povijesni uspjeh za naše filmaše

U žestokoj konkurenciji mladih filmaša s čitavog Mediterana, dokumentarni film Pismo, Filmske skupine OŠ Strahoninec, osvojio je 1. nagradu stručnoga žirija na međunarodnome filmskom festivalu u Dubrovniku. Veliko je zadovoljstvo i neopisiv ponos biti u u prilici  svoj film gledati na dubrovačkom platnu rame uz rame s najboljim mladim autorima čitavog Mediterana. Na ovakvom Festivalu svaki se filmaš mora osjećati posebno, dodatna motivacija za rad filmaša je svakako gledanje projekcija vrhunskih ostvarenja mladih autora. Kao što organizatori Festivala kažu: „Ideja za festival djece i mladeži se razvila iz želje da se često skriveni napori filmskih entuzijasta izvuku na svijetlo, dopru do javnosti i na taj način proslave.“ Filmska je skupina OŠ Strahoninec ove godine u Dubrovniku doista imala razlog za slavlje. Trenutak za pamćenje na Festivalu za filmaše iz Strahoninca svakako je bilo svečano  proglašenje naboljih među najboljima. Dvije prve nagrade (nagrada stručnog žirija i nagrada publike) te dugotrajne ovacije prepune dvorane veliko su priznanje za rad svim sadašnjim i bivšim strahoninskim filmašima kao i njihovim voditeljima te dodatan poticaj za buduća filmska ostvarenja.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Žerjav  datum: 22. 10. 2018. 12:04

Dani kruha

Sve ono mirisno i najljepše događa se baš u listopadu: naše prve školske ocjene, blagodati jeseni, Marijin mjesec krunice, mjesec molitve i zahvale Bogu za plodove zemlje. Sve odiše ljepotom.

Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje proslavili smo vrlo svečano u holu naše Škole i u župi Marije Pomoćnice. Pjevalo se, recitiralo, molilo i blagovalo radosno, zajednički. Nije bilo lako ocijeniti koji su kolači, pereci, kiflice, pletenice bili najljepši, najukusniji. Samo ih je jednostavno nestalo, a znamo da su kuharice najsretnije kad tanjuri i košare ostanu prazni.

učiteljica Marija Meštrić

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Žerjav  datum: 18. 10. 2018. 13:11

Prva nagrada na Reviji OŠ Strahoninec za dokumentarni film Sirena

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece presjek je najkvalitetnijeg filmskog stvaralaštva djece. I ove je godine na Reviju stigao veliki broj prijava, a u natjecateljski program ušlo je čak 89 filmova. O pobjednicima 56. revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece odlučivala su dva žirija, onaj stručni u kojem su bili savjetnica u Uredu pravobraniteljice za djecu Maja Flego, direktor fotografije i filmski autor Boris Poljak te diplomirana grafička dizajnerica i autorica animiranih filmova Petra Zlonoga  te međunarodni ocjenjivački sud djece u kojem su djelovali predstavnici iz Italije, Slovenije i Hrvatske. Filmskoj skupini OŠ Strahoninec dodijeljena je 1. nagrada stručnoga žirija u kategoriji dokumentarnih filmova za film Sirena, te 3. nagrada dječjega žirija. Sirena je dokumentarni film o djevojčici Hani (članici Čakovečkoga plivačkog kluba) koja postiže vrhunske rezultate, trenira gotovo svaki dan, vikendima odlazi na turnire i natjecanja, okružena je mnogim prijateljima, pa čak i  onima koji ne vole njezine pobjede. Film je prikaz iskrenih emocija, autentičnih odnosa jedne mlade sportašice.

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Mikulić  datum: 15. 10. 2018. 12:38

Ishodi nedavnih natječaja Vijest ima dokument u privitku

U priloženim dokumentima objavljujemo ishodE natječaja za popunu radnih mjesta spremača, učitelja matematike, učitelja fizike i učitelja razredne nastave.

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Antonović  datum: 15. 10. 2018. 12:13

Zeleni dan

Upravo početkom ove jeseni, bili smo počašćeni volonterskim radom Kauflandovih djelatnika i naših malih volontera - učenika. Zajedno smo povodom Zelenog dana, 26. 9. 2018. napravili dvije male gredice te zasadili trajnice. Djeca su rado sudjelovala u štihanju, dovozu zemlje, čupanju korova, sadnji. Sve sadnice i oprema bile su osigurane od strane Kauflanda. Na kraju, našu gredicu ukrasila je i ploča s lijepim natpisom.

U sunčanom danu  i lijepom druženju, proveli smo cijelo prijepodne o čemu govore i same fotografije u nastavku. Svima veliko hvala!

Učiteljica Marija Meštrić

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Žerjav  datum: 3. 10. 2018. 10:36

Bogata jesen Filmske skupine

Uloženi trud naših filmaša tijekom čitave protekle školske godine urodio je pozivom na brojne filmske revije i smotre. U iznimno jakoj konkurenciji dokumentarnih filmova i televizijskih reportaža dva su filma naše filmske skupine prepoznata od strane najeminentnijih stručnjaka s područja dječjeg filmskog stvaralaštva.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Žerjav  datum: 1. 10. 2018. 10:51

Projekt "Spajalica"

Učenici razredne nastave ove su se godine na inicijativu svojih razrednika i knjižničarke uključili u projekt "Spajalica" Gradske knjižnice Nikola Zrinski Čakovec u svrhu poticanja čitanja kod djece i mladih.
Kroz nastavnu godinu, prisustvovat će radionicama u knjižnici uz obilježavanje značajnih datuma.
Prvi su posjetu realizirali učenici 2.a razreda s učiteljicom Anom Horvat, 26.9., na Europski dan jezika. Knjižničarka Helena Andrašec učenike je kratkim predavanjem upoznala s bogatstvom i raznolikošću jezika kroz povijest i danas, a potom su izradili prigodni plakat s pozdravima i izrazom "volim te" na europskim jezicima.
Na zanimljiv način, učenici su stekli nova znanja i iskustva, a mnogobrojna su još pred njima.
  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Mikulić  datum: 28. 9. 2018. 09:49

Vježbom do osmijeha

Učenici razredne nastave ovaj su tjedan, sa svojim učiteljicama, sudjelovali u projektu Udruge žena Strahoninec, "Vježbom do osmijeha". 
Projekt je realiziran kroz rekreaciju i sadržaje pripremljene na sportskim terenima kod škole - od bacanja kolutova, štafetnih igara do drugih zanimljivih aktivnosti. Uz to, učenici su se osladili pripremljenim zdravim grickalicama i voćem.
Kroz igru i zabavu te suradnju s lokalnom zajednicom, osvještena je važnost kretanja i zdravog načina života.
  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Mikulić  datum: 28. 9. 2018. 09:45

Popis udžbenika za 2018./2019. školsku godinu Vijest ima dokument u privitku

U nastavku donosimo popis udžbenika i radnih bilježnica koji će se koristiti u idućoj školskoj godini.

Učenici u školi dobivaju udžbenike i geografski atlas (5. razredi), a ostale materijale (radne bilježnice, mape za likovnu kulturu) sa popisa osiguravaju roditelji sami.

Popis se nalazi u excel tablici koja sadržava osam stranica, zasebno za svaki razred.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Antonović  datum: 5. 7. 2018. 08:47
» Arhiva naših vijesti    
 


 

Kalendar
« Ožujak 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 1. 2011.

Ukupno: 662782
Ovaj mjesec: 1450
Ovaj tjedan: 450

Tražilica
preskoči na navigaciju