preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

eMatica

CARNet Admin

      

     


   Upisi u srednju školu

Upisi u srednju školu

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vijesti

38. smotra dječjeg kajkavskog pjesništva Sv. Ivan Zelina

Već treću godinu zaredom učenici naše škole sudjeluju na zelinskoj smotri. Ove je godine zadovoljstvo i veselje pripalo Ciari Danilović iz 7.b razreda s mentoricom Anom Horvat.
Između više od 450 pristiglih radova, Ciarina je pjesma "Ljudi" uvrštena u zbornik radova te ju je i interpretirala.
U nastavku možete pročitati Ciarinu pjesmu i pogledati malu galeriju fotografija.

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Mikulić  datum: 23. 10. 2018. 08:56

Natječaj za prijem u radni odnos Vijest ima dokument u privitku

U priloženom dokumentu objavljujemo tekst natječaja za zapošljavanje učitelja razredne nastave.

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Antonović  datum: 22. 10. 2018. 14:55

Povijesni uspjeh za naše filmaše

U žestokoj konkurenciji mladih filmaša s čitavog Mediterana, dokumentarni film Pismo, Filmske skupine OŠ Strahoninec, osvojio je 1. nagradu stručnoga žirija na međunarodnome filmskom festivalu u Dubrovniku. Veliko je zadovoljstvo i neopisiv ponos biti u u prilici  svoj film gledati na dubrovačkom platnu rame uz rame s najboljim mladim autorima čitavog Mediterana. Na ovakvom Festivalu svaki se filmaš mora osjećati posebno, dodatna motivacija za rad filmaša je svakako gledanje projekcija vrhunskih ostvarenja mladih autora. Kao što organizatori Festivala kažu: „Ideja za festival djece i mladeži se razvila iz želje da se često skriveni napori filmskih entuzijasta izvuku na svijetlo, dopru do javnosti i na taj način proslave.“ Filmska je skupina OŠ Strahoninec ove godine u Dubrovniku doista imala razlog za slavlje. Trenutak za pamćenje na Festivalu za filmaše iz Strahoninca svakako je bilo svečano  proglašenje naboljih među najboljima. Dvije prve nagrade (nagrada stručnog žirija i nagrada publike) te dugotrajne ovacije prepune dvorane veliko su priznanje za rad svim sadašnjim i bivšim strahoninskim filmašima kao i njihovim voditeljima te dodatan poticaj za buduća filmska ostvarenja.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Žerjav  datum: 22. 10. 2018. 12:04

Dani kruha

Sve ono mirisno i najljepše događa se baš u listopadu: naše prve školske ocjene, blagodati jeseni, Marijin mjesec krunice, mjesec molitve i zahvale Bogu za plodove zemlje. Sve odiše ljepotom.

Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje proslavili smo vrlo svečano u holu naše Škole i u župi Marije Pomoćnice. Pjevalo se, recitiralo, molilo i blagovalo radosno, zajednički. Nije bilo lako ocijeniti koji su kolači, pereci, kiflice, pletenice bili najljepši, najukusniji. Samo ih je jednostavno nestalo, a znamo da su kuharice najsretnije kad tanjuri i košare ostanu prazni.

učiteljica Marija Meštrić

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Žerjav  datum: 18. 10. 2018. 13:11

Prva nagrada na Reviji OŠ Strahoninec za dokumentarni film Sirena

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece presjek je najkvalitetnijeg filmskog stvaralaštva djece. I ove je godine na Reviju stigao veliki broj prijava, a u natjecateljski program ušlo je čak 89 filmova. O pobjednicima 56. revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece odlučivala su dva žirija, onaj stručni u kojem su bili savjetnica u Uredu pravobraniteljice za djecu Maja Flego, direktor fotografije i filmski autor Boris Poljak te diplomirana grafička dizajnerica i autorica animiranih filmova Petra Zlonoga  te međunarodni ocjenjivački sud djece u kojem su djelovali predstavnici iz Italije, Slovenije i Hrvatske. Filmskoj skupini OŠ Strahoninec dodijeljena je 1. nagrada stručnoga žirija u kategoriji dokumentarnih filmova za film Sirena, te 3. nagrada dječjega žirija. Sirena je dokumentarni film o djevojčici Hani (članici Čakovečkoga plivačkog kluba) koja postiže vrhunske rezultate, trenira gotovo svaki dan, vikendima odlazi na turnire i natjecanja, okružena je mnogim prijateljima, pa čak i  onima koji ne vole njezine pobjede. Film je prikaz iskrenih emocija, autentičnih odnosa jedne mlade sportašice.

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Mikulić  datum: 15. 10. 2018. 12:38

Ishodi nedavnih natječaja Vijest ima dokument u privitku

U priloženim dokumentima objavljujemo ishodE natječaja za popunu radnih mjesta spremača, učitelja matematike, učitelja fizike i učitelja razredne nastave.

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Antonović  datum: 15. 10. 2018. 12:13

Zeleni dan

Upravo početkom ove jeseni, bili smo počašćeni volonterskim radom Kauflandovih djelatnika i naših malih volontera - učenika. Zajedno smo povodom Zelenog dana, 26. 9. 2018. napravili dvije male gredice te zasadili trajnice. Djeca su rado sudjelovala u štihanju, dovozu zemlje, čupanju korova, sadnji. Sve sadnice i oprema bile su osigurane od strane Kauflanda. Na kraju, našu gredicu ukrasila je i ploča s lijepim natpisom.

U sunčanom danu  i lijepom druženju, proveli smo cijelo prijepodne o čemu govore i same fotografije u nastavku. Svima veliko hvala!

Učiteljica Marija Meštrić

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Žerjav  datum: 3. 10. 2018. 10:36

Bogata jesen Filmske skupine

Uloženi trud naših filmaša tijekom čitave protekle školske godine urodio je pozivom na brojne filmske revije i smotre. U iznimno jakoj konkurenciji dokumentarnih filmova i televizijskih reportaža dva su filma naše filmske skupine prepoznata od strane najeminentnijih stručnjaka s područja dječjeg filmskog stvaralaštva.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Žerjav  datum: 1. 10. 2018. 10:51

Projekt "Spajalica"

Učenici razredne nastave ove su se godine na inicijativu svojih razrednika i knjižničarke uključili u projekt "Spajalica" Gradske knjižnice Nikola Zrinski Čakovec u svrhu poticanja čitanja kod djece i mladih.
Kroz nastavnu godinu, prisustvovat će radionicama u knjižnici uz obilježavanje značajnih datuma.
Prvi su posjetu realizirali učenici 2.a razreda s učiteljicom Anom Horvat, 26.9., na Europski dan jezika. Knjižničarka Helena Andrašec učenike je kratkim predavanjem upoznala s bogatstvom i raznolikošću jezika kroz povijest i danas, a potom su izradili prigodni plakat s pozdravima i izrazom "volim te" na europskim jezicima.
Na zanimljiv način, učenici su stekli nova znanja i iskustva, a mnogobrojna su još pred njima.
  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Mikulić  datum: 28. 9. 2018. 09:49

Vježbom do osmijeha

Učenici razredne nastave ovaj su tjedan, sa svojim učiteljicama, sudjelovali u projektu Udruge žena Strahoninec, "Vježbom do osmijeha". 
Projekt je realiziran kroz rekreaciju i sadržaje pripremljene na sportskim terenima kod škole - od bacanja kolutova, štafetnih igara do drugih zanimljivih aktivnosti. Uz to, učenici su se osladili pripremljenim zdravim grickalicama i voćem.
Kroz igru i zabavu te suradnju s lokalnom zajednicom, osvještena je važnost kretanja i zdravog načina života.
  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Mikulić  datum: 28. 9. 2018. 09:45

Pozdrav jeseni

Zadnje zrake sunca, učenici razredne nastave, iskoristili su kako bi dočekali jesen uz igre na otvorenom.  Skakanje u jutenim vrećama, gađanje obruča kestenima, puhanje brodića od oraha i kuglanje s tikvama samo su neke od igara s kojima su se zabavljali.
Prije samih igara, učenici su očistili dvorište škole i igrališta od smeća stoga molimo sve učenike, mještane i korisnike sportskih terena da vode brigu o okolišu škole kako bi nam svima bilo ugodnije obavljati sportske aktivnosti na otvorenom.

Fotografije pogledajte u nastavku ....

Tekst i fotografije pripremila:
Iva Prprovic

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Mikulić  datum: 24. 9. 2018. 17:11

Natječaj za prijem u radni odnos Vijest ima dokument u privitku

Ravnateljica OŠ Strahoninec raspisuje natječaj za prijem u radni odnos učitelja fizike, učitelja matematike i učitelja razredne nastave.

Detalje natječaja pogledajte u priloženim dokumentima.

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Antonović  datum: 21. 9. 2018. 13:16

Priredbom poželjeli dobrodošlicu prvašićima

Prvi dan nastave, 3. rujna, u 16 sati u holu Škole održana je prigodna priredba za prvašiće. Program priredbe priredile su učiteljice Ksenija Meglić i Desanka Jelenić s bivšim učenicima četvrtih razreda. Na kraju programa nazočnim prvašićima i roditeljima obratila se ravnateljica Škole, Jelena Okun, poželjevši novim učenicima da im Škola bude drugi dom, a roditeljima da što aktivnije sudjeluju u odgoju i obrazovanju svoje djece zajedno sa svojim učiteljicama. Nakon prozivke učiteljice su učenike povele u učionice, gdje su ih dočekali pokloni dobrodošlice. Kratko upoznavanje i razgovor u učionicama završili su pjesmom "Kad si sretan", koju su prvašići doista sretni otpjevali.

Nekoliko fotografija pogledajte u nastavku.

Tekst: K. Meglić, foto: Fotogrupa OŠ-a Strahoninec

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Zorčec  datum: 10. 9. 2018. 10:14

Ishod javnog poziva za pomoćnika u nastavi Vijest ima dokument u privitku

U priloženom dokumentu objavljujemo ishod javnog poziva za zapošljavanje pomoćnika u nastavi.

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Antonović  datum: 7. 9. 2018. 11:26

Natječaj za zapošljavanje Vijest ima dokument u privitku

U priloženom dokumentu možete pogledati natječaj  za prijem u radni odnos spremača-ice.

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Antonović  datum: 7. 9. 2018. 10:53

Mobilnosti na Malti

Učiteljice Tea Horvatić i Snežana Nedelkovska borave na Malti u sklopu KA1 Erasmus+ projekta "Iskorak u budućnost" kako bi se stručno usavršile na tečaju na temu robotike, programiranja i računalnog razmišljanja kako bi implementirale modernu tehnologiju u nastavu stranih jezika i obučile ostale učitelje kako integrirati tehnologiju u nastavu svih predmeta.

Svaki dan pišu blog s bilješkama s predavanja i korisnim poveznicama za roditelje, učitelje i učenike: http://korakdoskolebuducnosti.blogspot.com/

Aktivnosti projekta možete pratiti i na Facebook stranici projekta: https://www.facebook.com/erasmusKA1strahoninec

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tea Horvatić  datum: 5. 9. 2018. 22:37

Obavijesti povodom početka nastavne godine

Obavještavaju se učenici i roditelji da nastavna godina počinje 3. rujna 2018. Razredna je nastava prvi tjedan u prijepodnevnoj smjeni (od 7.30 sati), a predmetna u poslijepodnevnoj (od 13.30 sati). 
VAŽNA NAPOMENA: učenicima viših razreda nastava samo iznimno u ponedjeljak, 3. rujna, počinje u 11 sati (zbog priredbe i dolaska prvašića u 16 sati). 
Prvi dan učenici će imati tri školska sata, a obvezni su sa sobom ponijeti školske papuče, bilježnicu te pribor za pisanje. Užine prvi dan neće biti. Daljnja nastava održava se prema rasporedu.
 

Učenici prvih razreda 3. rujna dolaze u 16 sati na kratku priredbu, nakon koje će se učenici i roditelji upoznati sa svojim razrednicima te dogovoriti potrebne detalje.
Učenike koji nisu još preuzeli udžbenike isti će dočekati prvi dan nastave na školskim klupama, pa se preporučuje ponijeti školsku torbu.  


Dragim učenicima i poštovanim roditeljima želimo uspješnu školsku godinu!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Zorčec  datum: 29. 8. 2018. 10:50

Javni poziv za pomoćnika u nastavi Vijest ima dokument u privitku

Na temelju projekta ŠKOLE JEDNAKIH MOGUĆNOSTI u Međimurskoj županiji za šk. god. 2018./2019., Osnovna škola Strahoninec raspisuje

JAVNI POZIV

za pomoćnika/pomoćnicu u nastavi, i to:

1. pomoćnik u nastavi učeniku s teškoćama u razrednoj nastavi, 1 izvršitelj (m/ž), nepuno radno vrijeme – ne više od 25 sati tjedno, na određeno radno vrijeme.

Detalje i uvjete javnog poziva pogledajte u priloženom dokumentu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Antonović  datum: 16. 8. 2018. 10:33

Obavijest o nabavi pisanki i bilježnica za učenike s prebivalištem na području Grada Čakovca

Poštovani roditelji!

Obavještavamo Vas da će Grad Čakovec za učenike koji imaju previbalište na području Grada Čakovca nabaviti za svakog učenika razredne nastave četiri pisanke (A, B, C i D), odnosno četiri bilježnice (na linije i kvadratiće) za svakog učenika predmetne nastave.

Bilježnice će učenicima biti podijeljene prvog dana nastave, a Gradu Čakovcu zahvaljujemo na ovom lijepom poklonu!

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Antonović  datum: 30. 7. 2018. 08:22

Obavijest roditeljima budućih prvašića

Poštovani roditelji!

Obavještavamo Vas da će kutije iz likovne kulture za prvi razred (izdavač: Školska knjiga) te mape za likovnu kulturu za prvi razred (izdavač: Profil) naručiti učiteljice u školi na početku školske godine. Navedeno ne trebate nabavljati u knjižarama.

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Antonović  datum: 24. 7. 2018. 10:58

Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva u 2018./2019. školskoj godini Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji!

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, kao dio sustava za upravljanje i kontrolu FEAD-a (Fond europske pomoći za najpotrebitije), objavilo je poziv na dostavu projektnih prijedloga  „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2018./2019.)“.

Želimo Vas obavijestiti kako će Međimurska županija i naša škola ii ove godine aplicirati na navedeni Poziv, a Vas ovim putem molimo da se, ukoliko želite sudjelovati, javite u tajništvo škole najkasnije do petka 27.7.2018., svaki radni dan između 7 i 13 sati, kako biste potpisali izjavu o sudjelovanju te sa sobom donesite dokaze prema niže navedenim kriterijima. Izjava o sudjelovanju nalazi se u prilogu ove obavijesti, te ju možete ispisati i popunjenu i potpisanu, zajedno s dokazima, donijeti u školu.

 Napominjemo da se ova obavijest ne odnosi na učenike s područja Općine Strahoninec, nego na učenike iz ostalih naselja, polaznike škole (Kuršanec, Šandorovec, Novo Selo na Dravi, Savska Ves itd.). Naime, svim učenicima s područja Općine Strahoninec užinu će sufinancirati Općina Strahoninec.

Uvjeti natječaja (navedeni kriteriji moraju se dokazati):

PODRUČJE ISKLJUČENOSTI/KRITERIJI

DOKAZI

Isključenost s obzirom na obiteljsku strukturu

 

Djeca iz višečlane obitelji (obitelj s troje i više djece)

Rodni listovi djece, potvrde o školovanju i drugi dokumenti koji dokazuju ovaj kriterij

Djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeca koja se nalaze na skrbi izvan vlastite obitelji (npr. udomiteljskoj obitelji)/djeca s poremećajem u ponašanju

Rješenja o priznavanju prava u sustavu socijalne skrbi

Djeca iz jednoroditeljskih obitelji

Smrtni list, odluka o roditeljskoj skrbi

Isključenost s obzirom na ekonomski status

 

Djeca korisnika zajamčene minimalne naknade ili druge naknade sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi (doplatak za pomoć i njegu, osobna invalidnina i sl.)

Rješenje Centra za socijalnu skrb o ostvarenom pravu

Djeca iz obitelji koje su korisnici prava na doplatak za djecu

Rješenje o priznavanju prava na doplatak za djecu, potvrda o primitku doplatka za djecu

Djeca kojoj su jedan ili oba roditelja nezaposleni

Potvrda o vođenju u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ili drugi dokument koji dokazuje ovaj kriterij

Isključenost s obzirom na identifikaciju

 

Djeca romske i/ili ostalih nacionalnih manjina

Rodni list djeteta

Isključenost s obzirom na zdravstveni status i/ili invaliditet

 

Djeca s teškoćama u razvoju/težim zdravstvenim teškoćama

Rješenja o priznavanju prava u sustavu socijalne skrbi ili mišljenje relevantnog tijela, nalaz vještačenja te drugi dokumentacija koja dokazuje ovaj kriterij

Obitelj u kojoj je jedan ili oba roditelja (članovi obitelji) teže bolesna/osobe s invaliditetom

Zdravstvena dokumentacija

Ostala područja isključenosti

 

Djeca iz obitelji u riziku od siromaštva, koja se po osobnoj procjeni djelatnika škole ili centra za socijalnu skrb, nalaze u nepovoljnim osobnim, socijalnim i materijalnim okolnostima

Mišljenje / Izjava školskog pedagoga, učitelja, ravnatelja, socijalnog radnik i dr.

 

 Dodatno pojašnjenje vezano uz dokaze:

  1. Kriterij Djeca iz višečlanih obitelji (obitelji s troje I više djece)  - uključuje svu djecu iz te obitelji (ukoliko našu školu pohađaju 3 učenika iz iste obitelji, sva tri mogu biti uključena u projekt). Također, odnosi se I na one učenike čija braća ili sestre pohađaju srednju školu/fakultet – to se dokazuje potvrdom o školovanju).
  2. Kriterij Djeca korisnika zajamčene minimalne naknade ili druge naknade sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi – može se dokazati jednom potvrdom CZSS za sve učenike pojedine škole (kao što smo to tražili prošle godine)
  3. Kriterij Djeca kojoj su jedna ili oba roditelja nezaposleni – ukoliko je roditelj nezaposlen na početku školske godine i za to ima dokaz (potvrda HZZ-a), a zaposli se tijekom školske godine (sezonski, povremeno), učenik se ne isključuje iz projekta.
  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Antonović  datum: 24. 7. 2018. 08:22

Popis udžbenika za 2018./2019. školsku godinu Vijest ima dokument u privitku

U nastavku donosimo popis udžbenika i radnih bilježnica koji će se koristiti u idućoj školskoj godini.

Učenici u školi dobivaju udžbenike i geografski atlas (5. razredi), a ostale materijale (radne bilježnice, mape za likovnu kulturu) sa popisa osiguravaju roditelji sami.

Popis se nalazi u excel tablici koja sadržava osam stranica, zasebno za svaki razred.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Antonović  datum: 5. 7. 2018. 08:47
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 1. 2011.

Ukupno: 650653
Ovaj mjesec: 4104
Ovaj tjedan: 330

Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi
Tisak

Obrazovanje

Portali

preskoči na navigaciju