preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Zdravi učitelji- zdrava škola (Erasmus+ KA1)

Učitelj Siniša Trajbar boravio je tjedan dana u Španjolskoj u sklopu KA1 projekta "Korak do škole budućnosti" i u svrhu stručnog usavršavanja na temu "Zdravi učitelji - zdrava škola".

Teme kojima su se nastavnici bavili na tečaju su:

  • Povećavanje fizičke aktivnosti i smanjivanje vremena sjedenja u školske djece
  • Zdravlje i zdrava prehrana
  • Kako spriječiti "burn-out" učitelja

Više pročitajte u nastavku ili na bolgu našega projekta: http://korakdoskolebuducnosti.blogspot.hr/2017/03/zdravi-ucitelji-zdrava-skola.html


Učitelj Siniša Trajbar boravio je tjedan dana u Španjolskoj u sklopu KA1 projekta i u svrhu stručnog usavršavanja na temu "Zdravi učitelji - zdrava škola".Teme kojima su se nastavnici bavili na tečaju su:

  • Povećavanje fizičke aktivnosti i smanjivanje vremena sjedenja u školske djece

Organizatori tečaja, Finci, prezentirali su nacionalni projekt osmišljen s ciljem povećavanja fizičke aktivnosti i smanjivanja vremena sjedenja u školske djece. Naziv projekta je "Finske škole u pokretu" (engl. Finnish Schools on the Move), a cilj mu je uspostaviti kulturu aktivnog kretanja u finskim školama. Škole koje sudjeluju u tom programu provode vlastite individualne planove za povećanje fizičke aktivnosti tijekom školskog dana. Program je jedan od ključnih projekata u polju znanja i obrazovanja programa finske vlade. Cilj vlade je da se projekt proširi diljem Finske i da se osigura barem jedan sat fizičke aktivnosti svakoga dana. Više o projektu pogledajte na YouTube:

 

 

  • Zdravlje i zdrava prehrana

 

Nastavnici su naučili što je zdrava prehrana i kako sastaviti zdrav jelovnik. Tako na primjer, promjenom ishrane na bolje možemo doprinijeti cjelokupnom zdravlju organizma, ali to je ujedno i prilika isprobati nove hrane i načine pripreme hrane. Zdravija prehrana može biti lagana, uzbudljiva i jeftina i ukusna za sve. U početku je potrebno krenuti s jednostavnim izmjenama i postupno mijenjati ishranu na dnevnoj bazi, a zatim se toga pridržavati. S vremenom, primijetit ćete da izgledate i da se osjećate zdravije, a time će se poboljšati kvaliteta života. Hrana za dulji i zdraviji život nalazi se u ovom YouTube videozapisu:
 
 
 
  • Kako spriječiti "burn-out" učitelja
"Burn-out" sindrom kažu da je bolest modernog društva. Kod učitelja, Predstavlja psihofizički odgovor na pojačan stres na radnom mjestu, a može se pojaviti različito u različitih ljudi. Kod učitelja se može spriječiti vodeći računa o prioritetima, dobrom planiranju, znati kako reći "Ne", pravilnom postavljanju ciljeva, tjelovježbom i zdravom prehranom te pozitivnim razmišljanjem, kao u ovom videozapisu:
 
 
Na kraju tečaja, sudionici su dobili certifikat o sudjelovanju:
 
 
 


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Tea Horvatić   datum: 15. 3. 2017.

Tražilica

Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 1. 2011.

Ukupno: 568623
Ovaj mjesec: 2056
Ovaj tjedan: 545

Kalendar
« Srpanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi
Tisak

Obrazovanje

Portali

Kazališta
 • HNK
 • Mala scena
 • z/k/m
 • Komedija
 • Trešnja
 • Centar za kulturu Ča...

preskoči na navigaciju