preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

Naša škola sudjeluje u mnogobrojnim projektima u sklopu eTwinning portala Europske unije. Na ovoj stranici pronaći ćete detalje o projektima, aktivnosti i rezultate. eTwinning je dio programa Erasmus+ za europske škole kojem je cilj razvijati europsku dimenziju u društvu i poticati mobilnost učenika te suradnju među europskim školama. Radni jezik projekata uglavnom je engleski jezik što učenicima omogućuje da uvježbavaju svoj engleski i pruža im mogućnost da komuniciraju sa svojim vršnjacima iz Europe.

"eTwinning nudi platformu za odgojno – obrazovne djelatnike koji rade u školama i dječjim vrtićima europskih država sudionica eTwinninga. Putem ove platforme članovi mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva. Portal promiče suradnju među školama u Europi putem upotrebe informacijskih i komunikacijskih tehnologija (IKT-a) i pružanjem pomoći, alata i usluga školama. eTwinnining također pruža besplatno i kontinuirano mrežno stručno usavršavanje za nastavnike.

Lansiran još 2005. godine kao glavna aktivnost Europske komisije i njenog eLearning programa, eTwinning se uspješno integrirao u Erasmus+, program Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta, već od 2014. godine. Središnja služba za podršku, kojom upravlja European Schoolnet, odnosno međunarodno partnerstvo 31 europskih ministarstava obrazovanja, razvija programe za učenje za škole, učitelje i učenike diljem Europe. Na nacionalnoj razini podršku eTwinningu pružaju i 38 Nacionalne službe za podršku."

Izvor: eTwinning portal - o nama

Više o našem radu na eTwinningu pogledajte na:

https://live.etwinning.net/profile/school/76393

10.04.2017.

Ove školske godine integrirali smo KA1 Erasmus+ projekt "Korak do škole budućnosti" u eTwinning, započevši projekt "Future Schools". Okupili smo partnere iz nekoliko europskih zemalja i uz online suradnju, video Skype konferencije, razmjenu primjera dobre prakse i dijalog nastojimo diseminirati sve što učimo u projektu, a tiče se IKT, novih metoda poučavanja, zdravlja i općenito poboljšavanja kvalitete škole. Pratite nas na TwinSpace stranici projekta: https://twinspace.etwinning.net/35329/home i na blogu projekta: http://korakdoskolebuducnosti.blogspot.hr

26.9.2012.

Svake godine, 26. rujna, obilježava se Europski dan jezika.  Utemeljilo je Vijeće Europe 2001. godine "Europske godine jezika" s ciljem poticanja jezične različitosti, višejezičnosti i cjeloživotnog učenja.

Kako bi proslavili Europski dan jezika 2012., viši razredi OŠ Strahoninec  s učiteljicama Teom Horvatić i Tamarom Vidović uključili su se u eTwinning projekt  ˝Linguistic scenery – European Day of Languages 2012˝.

Zadatak učenika je bio tražiti riječi, izraze, rečenice na stranom jeziku u svojoj okolici te ih digitalnim foto aparatom ili mobitelom poslikati.

Možemo reći da su naši učenici pokazali da su vrlo kreativni!

Ovaj projekt bio je i natjecateljskog karaktera. Tako je tim od 9 stručnjaka ocjenjivao prijavljene fotografije i izabrao TOP 5 najboljih.

Vrlo smo ponosni što su među najbolje ocijenjenim fotografijama i dvije fotografije naših učenica!

Anja Kelerajter, 6.a s fotografijom ˝Brotherly Love˝ i  Ena Jagec 7.a s fotografijom ˝Police˝. Bravo!

Pogledajte nagrađene fotografije na linku: http://europeandayoflanguages2012.blogspot.com/ i http://new-twinspace.etwinning.net/c/portal/layout?p_l_id=18570643S

 

 

10.-12. lipnja 2011.

Održan je stručni skup eTwinning u Vilniusu, Litvi o korištenju Web 2.0. alata u nastavi. Našu školu predstavljala je učiteljica Tea Horvatić. Održana su predavanja i radionice, a dostupni su i linkovi s korisnim Web 2.0. alatima koje i naši učenici mogu koristiti kako za učenje, tako i za stvaranje projekata, seminara i ostalih web materijala. Detalji o samom skupu i radionicama dostupni su na sljedećoj stranici organizatora: 

http://www.etwinning.lt/PDW/?page_id=205

fotografija: Sudionici eTwinning skupa u Litvi

 

14. prosinac 2011.

Učiteljice Tamara Vidović i Tea Horvatić su u srijedu, 14. prosinca 2011. prisustvovale 1. nacionalnoj eTwinning konferenciji u Zagrebu. Na konferenciji naša škola pobjedila je na foto natječaju "Agencije za mobilnost i programe Europske Unije" s priloženom fotografijom za koju je zaslužna naša foto skupina pod vodstvom Davora Žerjava. 

 

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 1. 2011.

Ukupno: 662787
Ovaj mjesec: 1455
Ovaj tjedan: 455

Tražilica


preskoči na navigaciju