preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Numeracy@English

Osnovna škola Strahoninec ove školske godine krenula je u međunarodni projekt Erasmus+ pod radnim nazivom NUMERACY@ENGLISH.  
U KA2 strateškom partnerstvu sudjeluje sveukupno osam škola diljem Europske unije: Cinfães, Portugal (koordinator projekta), Strahoninec, Hrvatska, Kaleti, Latvija, Brodnica, Poljska, Lucca, Italija, Besançon, Francuska, Belfast, Ujedinjeno Kraljevstvo, Valsequillo, Gran Canaria, Španjolska.

Pratite najnovije vijesti iz našeg projekta na zajedničkom blogu: 

http://numeracyatenglish.blogspot.hr/

 

Trajanje projekta je tri godine te su tijekom tog vremena predviđena tri transnacionalna sastanka te šest susreta partnera s aktivnostima osposobljavanja, podučavanja i učenja. Sve aktivnosti vezane su uz brojeve u svakodnevnom životu, matematičke igre i strategije, učenje engleskog jezika te usavršavanje na području informacijsko komunikacijske tehnologije. Tako će učitelji tijekom tri godine usavršiti svoje znanje na području financijskog obrazovanja, upotrebi WEB 2.0 alata i društvenih mreža u nastavi te interaktivnih ploča i tableta, korištenju pedagoških matematičkih igara i raznih matematičkih strategija, te upotrebi CLIL (Content and Language Integrated Learning) metode.

Osim edukacije učitelja, u projektu su predvođene i mobilnosti učenika. Tako će po šest učenika osmih razreda putovati u Portugal i Latviju te će također biti domaćini svojim vršnjacima iz Portugala i Latvije što donosi veliku dobrobit za cjelokupan sustav školstva u našoj sredini. Tijekom susreta, učenici će sa svojim europskim vršnjacima imati razne aktivnosti vezane uz brojeve i engleski jezik uz upotrebu IKT. Tako će proučavati novac te uspoređivati cijene pojedinih proizvoda u različitim državama, izrađivati matematičke zadatke na interaktivnim pločama i tabletima, izraditi ERASMUSPOLY društvenu igru, proučavati znamenitosti iz mjesta partnera te izrađivati 3D modele, izraditi višejezični slikovni rječnik, promišljati o ekološkim problemima i brojevima koji se vrte oko toga te izraditi plakate, naljepnice koje će ostale učenike potaknuti na smanjenje nepotrebne potrošnje papira, vode, energije.

Na prvom, transnacionalnom sastanku u Francuskoj, sudjelovale su učiteljice Sanja Hozmec i Petra Žganec te koordinatorica projekta Tamara Vidović.  

Ecole maternelle Raymond Vauthier, škola domaćin, u gradu Besançon na istoku Francuske  omogućila nam je uvid u obrazovni sustav Francuske kroz  svakodnevni rad škole i predavanje gradonačelnika grada te prosvjetnog inspektora.

Timovi svih zemalja prezentirali su svoju školu, mjesto i državu na temelju učeničkih radova. Prezentacije i video o OŠ Strahoninec napravili su učenici osmih razreda škole koji su već počeli s pripremama za posjet svojim vršnjacima u Portugalu, u ožujku 2016. godine.

Tijekom sastanka, održan je i izbor za logo projekta Erasmus+ Numeracy@English. Svaka škola partner predložila je jedan logo, učenici su prije sastanka glasali za najbolji, a tijekom sastanka objavljen je pobjednički logo – logo koji je prikupio najviše glasova. U izradi prijedloga loga u OŠ Strahoninec radile su učenice 4. razreda, uključene u izvannastavnu skupinu Erasmus+.

Slika 3

 

Isto tako, koordinatori projekta iz svih škola partnera dogovorili su sve detalje oko provedbe projekta, obveza sudionika mobilnosti, evaluacije i diseminacije.

Slika 4

Sveukupni doživljaj bio je zaslađen radionicom i degustacijom čokolade i čokoladnih pralina učenika (starosti od dvije do pet godina) škole domaćina koji su pokazali da su matematika i čokolada odličan spoj.

Slika 5   6

Sve aktivnosti i rezultati projekta biti će dostupni na web stranicama projekta koje su u izradi te na eTwinning portalu. Također, u izradi je i FL@ME, Erasmus+ kutak u holu škole gdje će također biti dostupne sve informacije o projektu i projektnim aktivnostima.

 Veselimo se novim susretima i novim aktivnostima!

 

 


Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 1. 2011.

Ukupno: 659742
Ovaj mjesec: 2686
Ovaj tjedan: 1236

Tražilica


preskoči na navigaciju