preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Filmska skupina

Nagrade Filmske skupine OŠ Strahoninec u 2014.

Iako je filmska skupina po godinama staža u našoj školi relativno mlada (djeluje od 2011.), njihove nagrade ne govore tako. Ove su godine filmaši u pravom smislu riječi rasturili.

Početkom rujna sudjelovali su na  Smotri hrvatskoga školskog filma u Velikoj Gorici. Smotra je u organizacije Agencije za odgoj i obrazovanje, nije natjecateljskoga karaktera, ali na ponos svih u školi, na smotru je pozvano 30 filmova iz cijele države među kojima su se našla čak dva filma naše škole. Prosudbena je komisija ipak odlučila izdvojiti 10 najboljih uradaka filmaša iz cijele Hrvatske te je na listu 10 najboljih (jednakovrijednih) ušao i film filmaša iz Strahoninca, Bumerang dobrote u 6.a.

U organizaciji Hrvatskoga filmskog saveza naši su filmaši (25.-28. 9. 2014.) s dva filma sudjelovati i na 52. reviji filmskoga stvaralaštva djece koja se održala u Varaždinu, Ludbregu i Čakovcu. Osvojili su sve što su mogli. Film Bumerang dobrote u 6.a dobio je  3. nagradu dječjega i 3. nagradu stručnoga žirija. TV- reportaža Ponos Čakovca dobila je 2. nagradu dječjega i 2. nagradu stručnoga žirija,1. nagrada stručnoga žirija nije dodijeljena - znači imamo najbolju reportažu. U konkurenciji je bilo 92 filma, naša je filmska skupina s ukupno četiri nagrade dobila najviše nagrada na reviji.

Dokumentarni film Pasji život ove je godine ušao i među nagrađene na Malom DOKUartu u Bjelovaru (4. -10.10.2014.). U sklopu te revije dva su učenika sudjelovala u radionici izrade dokumentarnih filmova s poznatim redateljima i snimateljima koja je organizirana u 6 dana.(Tio Špicar i Borna Stojko). Na Malom DOKUartu naš dokumentarni film Pasji život osvojio je Grand Prix.

Ipak, najveće je zadovoljstvo u redovima naših filmaša izazvala međunarodna revija Duff koja se održala 16. – 19.10.  2014. u Dubrovniku. Filmska je skupina s dokumentarnim filmom Pasji život pozvana i u Dubrovnik gdje je svoje snage odmjerila s filmašima iz Italije, Španjolske, Portugala, Bosne i Hercegovine… i osvojila prvu nagradu u kategoriji dokumentarnih filmova.

Film Bumerang dobrote u 6. a izabran je i za Festival o pravima djece u organizaciji Unicefa (19. i 20. 11. 2014.), prosudbena komisija s predsjednicom Majom Flego odabrala je 12 filmova iz cijele države za festival. Izuzetno su ponosni što je  njihov rad prepoznat i od strane Unicefa.

Koliko su uspješni govori i podatak da su dva učenika naše škole (Jan Šimunić i Jurica Balenta) ove godine putovala na dječji filmski festival u Grčku kao predstavnici Hrvatske u organizaciji Hrvatskoga filmskoga saveza.

Skupinu filmski kreativaca čine: Jan Šimunić, Borna Topolnjak, Borna Stojko, Leon Jalušić, Lana Blagus, Maja Bel, Hana Žemljić, Jurica Balenta, Tio Špicar, Petar Žganec, Jakov Kovačić, Karlo Blagović, Tena Šarić, Staša Novak te njihovi voditelji Dijana Pasarić i Mario Kanižaj.

 

Ponos Čakovca dokumentarna je TV- reportaža koja govori o povijesti Čakovečkih mažoretkinja, njihovim uspjesima, napornim treninzima, druženju djevojaka, ljubavi prema sportu te o posebnim trenucima u kojima djevojke mažoretkinje uživaju.

 

Bumerang dobrote u 6. a je igrani film koji prikazuje svakodnevnicu škole, svađe i nesuglasice učenika u školi, netrpeljivost i inat, ali i uzajamno pomaganje, njegovanje prijateljstva i pozitivnih međuljudskih odnosa.

 

 

Pasji život je dokumentarni film koji alegorijom želi ukazati na svakodnevni problem današnjeg društva, neimaštinu, problem slobode. Kroz paralelne radnje u sukob su stavljeni svakodnevnica psa u Azilu te svakodnevica psa koji je uistinu kućni ljubimac.

 

 

Smotra hrvatskoga školskog filma u Velikoj Gorici.

 

Nagrađeni na 52. reviji filmskoga stvaralaštva djece.

 

 

 

Grand Prix na Malom Dokuartu u Bjelovaru

 

Jan Šimunić (7.b) i Jurica Balenta (7.a) na Festivalu u Grčkoj

 


Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 1. 2011.

Ukupno: 659742
Ovaj mjesec: 2686
Ovaj tjedan: 1236

Tražilica


preskoči na navigaciju